به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛
شایع ترین سرطان زنان و راه پیشگیری از آن چیست/بانوان، غربالگری و معاینات منظم را فراموش نکنند
هفته سلامت بانوان یک رویداد ملی در ایران است که هر ساله با هدف اطلاع رسانی و حساس سازی گروه های مختلف جامعه در خصوص اولویت های سلامت زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور فعالیت می کند و با توجه به سرطان سینه و سرطان رحم به عنوان دو سرطان شایع زنان، " یافته های جدید علم پزشکی در سرطان های زنان" مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
هر ساله با هدف اطلاع رسانی و حساس سازی گروه های مختلف جامعه در خصوص اولویت های سلامت زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور فعالیت می کند و با توجه به سرطان سینه و سرطان رحم به عنوان دو سرطان شایع زنان، " یافته های جدید علم پزشکی در سرطان های زنان" مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، کارگاه آموزشی " یافته های جدید علم پزشکی در سرطان های زنان"، با ارائه دکتر ویداصفارفر، همزمان با هفته سلامت بانوان، به همت دفتر امور بانوان وخانواده دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، شنبه 23 آبان ماه در سالن احدی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد.
در ابتدای این کارگاه آموزشی، فرشته مخبر دزفولی مشاور رئیس دانشگاه در امور بانوان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، درخصوص هفته سلامت بانوان گفت: هدف اصلی از برگزاری هفته سلامت بانوان، ترویج سلامت و بهبود کیفیت زندگی بانوان است؛ زنان به عنوان پایه اصلی خانواده و جامعه، محور اساسی سلامت و رشد و پویایی و ارتقاء و اعتلای خانواده و جامعه هستند و در همین راستا کارگاه آموزشی " یافته های جدید علم پزشکی در سرطان های زنان" در هفته سلامت بانوان برگزار شد و به دلیل استقبال بانوان دانشگاه، موضوعات مرتبط به سلامت بانوان در ماه های آتی برگزار می شود.
دکتر ویدا صفارفر متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری و مدرس این کارگاه آموزشی گفت: یکی از شایع ترین سرطانهای شایع زنان،سرطان دهانه رحم و سرطان سینه می باشد، این بیماری علاوه بر عوارض جسمی، از نظر روحی و روانی نیز بر روی بانوان تاثیر گذاشته و آنها را دچار ترس، نگرانی و اضطراب میکند، جای بسی خوشحالی است که در حال حاضر، در کشورمان ایران متخصصان حاذق و با تجربهای داریم که با دانش و تجربیات ارزشمند خود، میتوانند در زمینه تشخیص و درمان سرطان رحم، به بیماران کمک کنند بنابراین تشخیص به موقع و درمان این بیماری و کسب آگاهی از آن حائز اهمیت است.
وی افزود: خونریزی بین دو قاعدگی، افزایش میزان خونریزی قاعدگی، خونریزی پس از یائسگی، خونریزی پس از تماس جنسی یا معاینه، درد ناحیه لگن غیرمرتبط به قاعدگی، وجود ترشحات زیاد و غیرطبیعی که ممکن است رقیق،غلیظ و همراه با بوی تعفن باشد، علائم ادراری بدون علت مشخص در سیستم ادراری و کاهش شدید وزن و بی اشتهایی برخی از علائم سرطان دهانه رحم می باشد .
دکتر صفارفر اظهار کرد: آزمایش پاپ اسمیر برای تشخیص زود هنگام سرطان دهانه رحم برای تمامی زنانی که از نظر جنسی فعال هستند، به خصوص در سنین بالای20 سال انجام می شود و اولین تست پاپ اسمیر حداقل سه سال پس از ازدواج انجام می شود.
وی به فواصل زمانی برای انجام پاپ اسمیر در گروه های مختلف و شرایط انجام تست پاپ اسمیر اشاره کرد و گفت: زنانی که در سنین پایین ازدواج می کنند، زایمان های زیاد، زنانی که همسرانشان ختنه نشده اند، عفونتهای مکرر، زنانی که شوهرشان قبلا همسر مبتلا به سرطان دهانه رحم داشته است، زنانی که دخانیات مصرف می کنند(هرچه تعداد سیگار مصرفی بیشتر باشد خطر ابتلا افزایش می یابد) و زنانی که دچار کمبود ویتامین A ،C و اسید فولیک هستند، افراد در معرض خطر از سرطان رحم هستند و باید معاینان و غربالگری منظم را درنظر داشته باشند.
غربالگری سرطان پستان باید از اولویتهای بانوان باشد
دکتر صفارفر در ادامه گفت: سرطان سینه دومین علت مرگ براثر سرطان ها در زنان می باشد، برخی از زنان کشور ما به دلیل عدم آشنایی با این بیماری و عدم اطلاع از روشهای تشخیص زودرس،موقعی به پزشک مراجعه می کنند که بیماری در مراحل پیشرفته قرار گرفته است.
وی افزود:در صورت تشخیص در مراحل اولیه سرطان سینه ،درمان کاملا موفقیت آمیز است، برخی از عوامل موثردر ایجاد سرطان پستان، نظیر جنسیت(در زنان 100 برابر بیشتر از مردان است)،افزایش سن(مخصوصا پس از 40 سالگی)، وراثت(10%از سرطانهای پستان ارثی هستند)، سابقه خانوادگی سرطان پستان(مادر،خواهر،دختر،عمه،خاله)،نژاد(احتمال ابتلا در زنان سفید پوست به وضوح بیشتر از زنان سیاه پوست است)،پرتو درمانی،تاریخچه قاعدگی(قاعدگی زودرس و یائسگی دیررس ) و سابقه ابتلا قبلی یا فامیلی به سرطان پستان از عوامل غیر قابل تغییر این بیماری است و زنانی که فرزند نداشته یا اولین فرزند خودرا بعد از 30 سالگی بدنیا می آورند در معرض خطر بیشتری هستند.
دکتر صفارفر،عدم شیردهی، مصرف الکل، چاقی و رژیم های پرچرب، نداشتن فعالیت فیزیکی را برخی عوامل قابل تغییر در پیدایش این عارضه عنوان کرد و تدبیر و تغییر در این عوامل را گامی در جهت مصون ماندن از این بیماری دانست.
وی شناسایی توده های سینه ای از طریق خودآزمایی سینه ، معاینه توسط کارکنان بهداشتی و پزشکان و عکس برداری از سینه ها یا ماموگرافی، سونوگرافی و نمونه برداری از سینه ها را گام های تشخیصی و پیشگیری از این عارضه دانست.
صفارفر گفت: افراد باید درصورت وجود توده یا تورم درهنگام لمس(شایعترین علامت وجود یک غده سفت و بدون درد است)، کشیدگی پوست یا فرورفتگی پوست پستان، درد نوک پستان و یا فرورفتن به سمت داخل، قرمزی یا پوسته پوسته شدن نوک پستان و خارش پوست پستان و ترشح غیرطبیعی نظیر ترشحات خونی به پزشک مراجعه کنند .
ماموگرافی بهترین و دقیق ترین روش جهت تشخیص سرطان سینه است
وی افزود: ماموگرافی بهترین و دقیق ترین روش جهت تشخیص سرطان سینه است و اولین اقدام تشخیصی در زنان بالای 35 سال محسوب می شود .
صفارفر گفت : یکی از راههای مقابله با سرطان، برخورداری از یک زندگی سالم و بهداشتی نظیر رعایت اصول بهداشتی، انجام آزمایشات لازم و منظم مخصوص زنان و مردان، مصرف مقادیر کافی میوه و سبزی در هر روز، کاهش مصرف چربی در رژیم غذایی، ورزش و فعالیت روزانه حداقل نیم ساعت، داشتن وزن مناسب، عدم مصرف سیگار و الکل وآرامش ونداشتن استرس است و امیدواریم با رعایت این نکات همه بانوان ، صحت و تندرستی را در کانون گرم خانواده تجربه کنند.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم : فاطمه گلرخ
نظر دهید