• 1402/12/16 - 12:20
  • - تعداد بازدید: 5
  • - تعداد بازدیدکننده: 5
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

درصدد توزیع عادلانه نیروی متخصص در مناطق مختلف کشور هستیم

دکتر محمود بهرامی زاده دبیر هیات بورد تخصصی رشته ارتز و پروتز وزارت بهداشت،درمان وآموزش پزشکی در سومین سمینار دانشجویی ارتوز و پروتز در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: درصدد توزیع عادلانه نیروی متخصص در مناطق مختلف کشور هستیم .

به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر محمود بهرامی زاده دبیر هیات بورد تخصصی رشته ارتز و پروتز همزمان با 16 اسفندماه روز ملی ارتوز و پروتز و برگزاری سومین سمینار دانشجویی ارتوز و پروتز در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: برگزاری این رویداد علمی با مشارکت منحصر بفرد دانشجویان حائز اهمیت است و نویدبخش استمرار فعالیت های علمی و تخصصی رشته ارتوز و پروتز است.

وی در ادامه افزود:  نقش علوم توانبخشی در بازتوانی فرد و بازگشت او به زندگی عادی، فعالیت اجتماعی، عدم وابستگی به اطرافیان، استقلال مادی و معنوی و در نهایت، ارتقای سطح کیفی زندگی، بخوبی نمایان می شود.

بهرامی زاده تصریح کرد:  کار با ارتوز و پروتز در ایران به سال  1330 برمی گردد، در ابتدا بصورت غیرعلمی فقط در چند شهر مثل تهران، تبریز و مشهد کار می شد، و بعد در سال های 1340 یا 41 ، فردی از سوی سازمان ملل به ایران آمد و چند نفر را در این حوزه آموزش داد. و اولین دوره آکادمیک آن در سال 1356 یعنی دهه 50 و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، در دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران که مدرسه عالی توانبخشی نام داشت، راه اندازی شد.

دبیر هیات بورد تخصصی رشته ارتز و پروتز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  گفت: ایران، از نظر تولید علم در حوزه ارتوز و پروتز، جزو کشورهای برتر دنیا محسوب می شود و با پتانسیلی که به لحاظ علمی و توانمندی تخصصی متخصصان این حوزه دارد، می تواند قطب منطقه در این خصوص باشد، چرا که در منطقه خاورمیانه با توجه به بحران ها، اختلاف ها و درگیری های داخلی و یا جنگ های بین الملل در کشورهای مختلف آن، استفاده از پروتز برای آسیب دیدگان این درگیری ها، بسیار زیاد است و صلیب سرخ جهانی نیز نمی تواند پاسخگوی نیاز توانبخشی همه آسیب دیدگان این منطقه باشد، درصورتی که کشور ما می تواند به عنوان قطب آموزش متخصصان این رشته و ارائه دهنده خدمات تخصصی آن مطرح باشد.

حوزه ارتز و پروتز دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در سطح بین الملل کاملا شناخته شده است

    دبیر هیات بورد تخصصی رشته ارتز و پروتز وزارت بهداشت افزود: دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در سطح بین الملل کاملا شناخته شده است، به خصوص در ژورنال هایی که مرتبط با انجمن جهانی ارتز و پروتز (ISPO) هستند و در قسمت های مختلف مانند داوری ها، به اعضای هیات علمی این دانشگاه ارجاع داده می شود و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با توجه به پتانسیل بالایی که داراست و در این حوزه پیشتاز و پیشروست، می تواند به عنوان مرکز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی این حوزه در سطح منطقه مطرح باشد، چرا که این نیاز هم اکنون نیز در منطقه احساس می شود. همانطور که کشورهایی مانند عمان، عربستان سعودی، پاکستان و اخیرا، کشور ترکیه، با استفاده از اساتید خارجی و حتی ایرانی، در حال راه اندازی و توسعه این رشته در کشور خودشان هستند.

    وی اظهار داشت: دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، اولین دانشگاه در کشور است که نسبت به راه اندازی رشته ارتز و پروتز در مقاطع تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری) اقدام کرد و بدون شک در سطح تحصیلات تکمیلی، قدیمی ترین و موثرترین دانشگاه در کشور است و همه فارغ التحصیلان دکترای رشته ارتز و پروتز این دانشگاه، از اولین دوره فارغ التحصیلان تا به امروز، جذب هیات علمی دانشگاه ها یا مراکز معتبر مربوط به این رشته در داخل و خارج از کشور شده اند..

هدف بورد تخصصی، " توزیع عادلانه نیروی متخصص در مناطق مختلف کشور " است

   دبیر هیات بورد تخصصی رشته ارتز و پروتز وزارت بهداشت، در پاسخ به این سئوال که " آیا نیاز به افزایش ظرفیت در رشته ارتز و پروتز در کشور داریم یا خیر؟ "، گفت: در حال حاضر، پنج دانشگاه زیرمجموعه وزارت بهداشت ( دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دانشگاه های علوم پزشکی ایران، اصفهان، شیراز و همدان ) درحال تربیت نیروی متخصص در این حوزه می باشند که در سه دانشگاه، از جمله دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دانشجویان در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری پذیرش می شوند و دو دانشگاه نیز فقط در مقطع کارشناسی، دانشجو تربیت می کنند..

    وی تاکید کرد: افزایش پذیرش با شرایط فعلی، مورد نظر بورد تخصصی این رشته نیست، بلکه تقسیم این پذیرش در مناطق مختلف مورد نظر است، در واقع، " عدالت در توزیع متوازن نیروهای متخصص در همه نقاط کشور " داشته باشد،  و چه بسا که اگر استان های محروم مانند سیستان و بلوچستان، صاحب سیستم آموزشی این رشته باشند، علاوه بر اینکه متخصصان بومی استان خود را تربیت می کنند و خدمات به ساکنان مناطق دور افتاده کشور می دهند، در جذب توریسم از کشورهای همسایه که متقاضی این خدمات هستند، موفق خواهند بود.

    « در واقع، دانشگاه هایی مانند دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی که هم اکنون تربیت نیروی متخصص در مقطع کارشناسی دارند، ظرفیت پذیرش دانشجو در این مقطع را کاهش داده و بخش اعظم پذیرش در این مقطع را به دانشگاه های استان های مرزی بسپارند و دانشگاه های قدیمی تر در این حوزه، توان و امکانات خود را بیشتر به آموزش تحصیلات تکمیلی اختصاص داده و در امور تحقیقاتی و فناوری این حوزه فعال تر شوند.»

    وی تصریح کرد: اگر سیاستگذاری به گونه ای انجام شود که هدف " توزیع عادلانه نیروی متخصص در مناطق مختلف کشور " را دنبال کند شاهد ارائه خدمات حداکثری به جامعه هدف خواهیم بود.

گفتنی است سومین سمینار دانشجویی ارتوز و پروتز طی روزهای 15 و 16 اسفندماه با برگزاری کارگاه های تخصصی و ارائه سخنرانی ، مقالات و پنل های تخصصصی برگزار شد.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 31847
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: