• 1402/12/15 - 14:38
  • - تعداد بازدید: 7
  • - تعداد بازدیدکننده: 7
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

برگزاری سومین سمینار دانشجویی ارتوز و پروتز ایران

سومین سمینار دانشجویی ارتوز و پروتز ایران، امروز سه شنبه 15 اسفندماه در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با برگزاری کارگاه های آموزشی آغاز شد و تا فردا ادامه دارد.

سومین سمینار دانشجویی ارتوز و پروتز ایران، امروز سه شنبه 15 اسفندماه در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با برگزاری کارگاه های آموزشی آغاز شد و تا فردا ادامه دارد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، غلامرضا امینیان دانشیار گروه آموزشی ارتوز و پروتز دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در اولین روز از برگزاری این رویداد علمی و در کارگاهی با عنوان" پروتزهای مکمل" گفت: بسیاری از اختلالات و نقایص استخوانی در کودکان، مادرزادی هستند و در هنگام تولد مشهود می‌شوند. دلایل ایجاد این نقایص دقیقا مشخص نیست و نیاز به یک دانش قوی از جنین شناسی می باشد هرچند استفاده از برخی داروها مانند تالیدومید، سموم محیطی مانند جیوه، پرتو نگاری ها در دوران بارداری مادر و خصوصا ژنتیک در ایجاد آن ها می توانند نقش داشته باشند.

وی افزود: اختلالات و نقایص مادرزادی، مشکلاتی را برای افراد ایجاد می‌کند که به آن‌ها اختلالات مادرزادی اسکلتی می‌گویند و شرایط دشواری را برای کودک از لحاظ عملکردی و راه رفتن و برای خانواده او ایجاد می نماید.

امینیان تصریح کرد: طی تحقیقات انجام شده توسط محققان در مورداختلالات مادرزادی استخوانی گفته می‌شود، این نقایص یا چند گانه بوده و چند اندام را درگیر می نمایند و یا چند نقص در یک اندام ایجاد می گردد مانند فوکوملیا، تیبیال همی ملیا و نقایص مادر زادی استخوان ران.

وی ضمن تشریح اختلالات اسکلتی مادرزادی و ملاحظات پروتزی در این سمینار و در جمع دانشجویان رشته ارتوز و پروتز دانشگاه های علوم پزشکی ایرن گفت: شدت ابتلا به بیماری‌‌های مادرزادی استخوانی، در افراد، متفاوت است و طبقه بندی های صورت گرفته برای مدیریت بهتر جراحی و انتخاب و مدیریت پروتزی صورت می گیرد.

امینیان با اشاره به اهمیت مبحث پروتزهای مکمل گفت:  این مبحث در سرفصل های آموزشی سالیان گذشته وجود داشته و امکان دارد با افزلیش تعداد این کودکان لازم باشد دوباره در سرفصل این رشته گنجانده گردد. اما بعد از حدودا بیست سال برای اولین بار در اولین کارگاه آموزشی سومین سمینار دانشجویی ارتوز و پروتز ایران به این مسئله پرداخته شده است.

وی افزود: پروتز به عضو مصنوعی اطلاق میشود که جایگزین اندام از دست رفته فرد می گردد تا عملکرد های طبیعی فرد را به میزان مقتضی فراهم کند، پروتز ها بر اساس ارزیابی انجام شده بر روی سطوح مختلف قطع عضو و شرایط قسمت باقی مانده عضو قطع شده( استمپ) تهیه می گردند، جراحی اصلاح اندام تحتانی و بکارگیری پروتز مناسب یکی از روش های مدیریت این نقایص  بوده که سبب کمک به نواقص موجود در قسمت ها پایین تنه بدن می شود وامروزه با توجه به پیشرفت علم پزشکی در زمینه جراحی، روش های متفاوتی در جهت رفع این نواقص ایجاد شده است و باید متخصصان ارتوز و پروتز با انتخاب پروتز مناسب با درنظرگرفتن رشد کودک، عملکرد مورد نیاز کودک و ساختار استخوانی هرگروه سنی برای آن تصمیم بگیرند.

دانشیار دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تصریح کرد: قطع عضو های سطوح بالا نظیر  فقدان استخوان ران و یا بخش هایی از استخوان لگن از نظر ساخت پروتز و فیت صحیح روی بدن بسیار چالش بر انگیز است، چراکه فرد دچار قطع عضو چندین مفصل خود یعنی پنجه، مچ، زانو و ران شده است و دستیابی به وضعیت با ثبات و راحت برایش دشوار است. بنابراین فرد بایستی جهت دریافت پروتز تشوبق شود و خانواده و تیم توانبخشی اهتمام کنند. چنانچه ساخت پروتز توسط کارشناس خبره ارتوز و پروتز با تجربه و ماهر انجام شود فرد می تواند به راحتی با پروتز راه برود و در فعالیت هایی روزمره  از پروتز بهره بگیرد.

وی با تشریح استراتژی فیتینگ پروتزی گفت: سالها تجربه ما در ساخت پروتز در این سطوح قطع عضو ما را در ساخت سوکت صحیح و سازگار با آناتومی بدن یاری کرده است و بایستی به قطعات قابل تنظیم با رشد کودک توجه نمود. هر چند برای این که فرد بتواند راه رفتن با پروتز را بیاموزد نیاز به پشتکار خود فرد، کارشناس ارتوز و پروتز و درمانگر است تا فرد زیر نظر درمانگر باشد و هر روز از پروتز خود استفاده کند تا به استقلال دست پیدا کند.

گفتنی است در ادامه اولین روز از این رویداد علمی، کارگاه آموزشی " هوش مصنوعی  در ارتوز و پروتز" با ارائه دکتر حمیدرضا گودرزی عضو هیات علمی دانشگاه یاسوج و کارگاه آموزشی "پروتزهای زیبایی" با ارائه هدی هاشمی کارشناس ارتوز و پروتز به پایان رسید.

سومین سمینار دانشجویی ارتوز و پروتز  فردا 16 اسفندماه با محورهای درمان‌های نوین توانبخشی در بیماری های Neuromuscular ، مداخلات توانبخشی در سالمندان، درمان های غیرجراحی در مشکلات Musculoskeletal ، مداخلات غیر جراحی پس از جراحی، طراحی بروشورهای آموزشی درمورد نحوه نگهداری و استفاده از وسایل توانبخشی، طراحی بروشورهای آموزشی درمورد معرفی رشته های توانبخشی در درمان بیماری های مختلف برگزار می شود .

گفتنی است، همکاری با مؤلفین سه مقاله برتر برای ثبت در ISI ، امکان استقرار در مرکز رشد سه ایده برتر ، امتیاز بازآموزی  و گواهی معتبر برای شرکت کنندگان، برخی از امتیازات سومین سمینار دانشجویی ارتوز و پروتز می باشد.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 31786
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: