استاندارد خدمات توانبخشی کشور توسط اعضای هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تدوین می شود
اعضای هیات علمی و متخصصان رشته های مختلف توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بنا به سفارش وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، استاندارد خدمات توانبخشی در کشور را تدوین و به وزارت بهداشت اعلام می کنند
اعضای هیات علمی و متخصصان رشته های مختلف توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بنا به سفارش وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، استاندارد خدمات توانبخشی در کشور را تدوین و به وزارت بهداشت اعلام می کنند.
دکتر " فرهاد آزادی " مدیر توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اعلام این خبر به خبرنگار وبدای دانشگاه ، افزود: با تدوین استانداردهای مربوط به انواع خدمات توانبخشی ، این امکان فراهم می شود تا با ارائه آنها از طریق وزارت بهداشت به شورایعالی بیمه ، خدمات توانبخشی نیز تحت پوشش موسسات بیمه گر قرار بگیرد و طرح تحول سلامت در این بخش نیز به نفع افراد نیازمند و بیماران اجرا شود.
وی اظهارداشت : تاکنون و بنا به سفارش وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، اعضای هیات علمی بسیاری از گروههای آموزشی رشته های توانبخشی مانند کاردرمانی و فیزیوتراپی ، استانداردهای مربوط به این خدمات را تدوین کرده و مورد تایید وزارت بهداشت نیز قرار گرفته است .
دکتر آزادی افزود: متخصصان و اساتید در گروههای توانبخشی که هنوز استانداردهای خدمات مربوط به رشته خود را به وزارت بهداشت ارائه نداده اند، همچنان در حال بررسی و مستندسازی از استانداردهای خدمات خود می باشند، همچنانکه اعضای هیات علمی گروه های گفتاردرمانی و ارتوپدی فنی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی طی هفته گذشته با دکتر "آرمین شیروانی" رييس اداره استانداردها و تدوين راهنماهاي باليني وزارت بهداشت، نشستی داشته و مسایل مورد نظر در این زمینه را بررسی و تبادل نظر کردند.
وی به نقش با اهمیت خدمات توانبخشی در ارتقای سلامت نیروی انسانی بعنوان پشتوانه توسعه هر کشوری اشاره کرد و گفت: خدمات توانبخشی ، سطح سوم نظام سلامت است که بعد از پیشگیری و درمان ، مطرح می باشد. با خدمات تخصصی توانبخشی می توان افراد کم توان و حتی ناتوان را به زندگی عادی برگرداند و از آسیب های روانی و اجتماعی این افراد و خانواده های آنان پیشگیری کرد.
مدیر توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تاکید کرد که تا پایان سالجاری ، استاندارد خدمات مربوط به تمامی رشته های توانبخشی در این دانشگاه تدوین خواهد شد و با ارائه آنها به وزارت بهداشت ، امیدواریم بتوانیم حمایت بیمه ها از این خدمات را داشته باشیم و با حمایت بیمه ها ، افراد نیازمند بیشتری بتوانند از انواع خدمات توانبخشی برای ارتقای سلامتی و بازگشت به زندگی عادی و سلامت روانی و اجتماعی استفاده کنند.
لازم به ذکر است ، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با ۲۲ گروه آموزشی و هشت مرکز تحقیقات ، علاوه بر تربیت نیروی متخصص جهت سه حوزه سلامت (توانبخشی ، سلامت روان و سلامت اجتماعی)، از طریق دو بیمارستان تخصصی و مراکز پزشکی - توانبخشی تحت پوشش ، نسبت به ارائه انواع خدمات توانبخشی به بیماران و نیازمندان اقدام می کند.