10 سپتامبر، روز جهانی پیشگیری از خودکشی
دهم سپتامبر مصادف با 19 شهریورماه، با این امید که آگاهی های جمعی در خصوص خودکشی افزایش یابد و انسانهای کمتری خود را از نعمت زندگی محروم سازند، روز جهانی پیشگیری از خودکشی نامگذاری شده است.

دهم سپتامبر مصادف با 19 شهریورماه، با این امید که آگاهی های جمعی در خصوص خودکشی افزایش یابد و انسانهای کمتری خود را از نعمت زندگی محروم سازند، روز جهانی پیشگیری از خودکشی نامگذاری شده است. پدیده ای که گرچه رفتاری فردی است و قربانی آگاهانه و بدست خویش به زندگی اش پایان می دهد، اما عموماً علل اجتماعی- روانی دارد و یکی از عواملی است که سلامت اجتماعی جامعه را به مخاطره می اندازد.
به لحاظ علمی زمانی چنین پدیده ای در جامعه رو به فزونی می رود که افراد پیوندهای اجتماعی خویش را از دست می دهند و از نظر سلامت اجتماعی ـ روانی در وضعیت نامناسبی قرار می گیرند. از این رو بایسته است که مجامع علمی، نخبگان و سیاستگذاران با همکاری و همفکری با هم و با رویکردی همگرایانه در حوزه های مختلف علمی، در این خصوص چاره اندیشی کنند و گذشته از آگاهی رسانی به جامعه در خصوص پیامدهای اجتماعی ـ روانی چنین پدیده ای کمک کنند که شرایط اجتماعی به گونه ای سامان یابد که کمتر با چنین رخدادهای ناگواری روبرو باشیم.
دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی به عنوان یک دانشگاه ماموریت گرا در سه حوزه سلامت اجتماعی، سلامت روان و توانبخشی، در قالب چندین دپارتمان آموزشی و چندین مرکز پژوهشی ذیل دانشکده های سلامت اجتماعی و دانشکده سلامت روان و علوم رفتاری و همین طور پژوهشکده سلامت اجتماعی هماره به این موضوع پرداخته و این آمادگی را دارد که گذشته از حوزه پژوهش، در حوزه سیاستگذاری و طراحی مداخلات روانی ـ اجتماعی در این خصوص، خدمت رسان جامعه باشد و سیاستگذاران و نهادهای متولی این حوزه را یاری رسان باشد.
تهیه کننده: دانشکده سلامت اجتماعی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
نظر دهید