• 1400/03/31 - 13:06
  • - تعداد بازدید: 67
  • - تعداد بازدیدکننده: 3
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

کلینیک پزشکی-توانبخشی نظام مافی، مرکزی دانشگاهی برای ساخت تخصصی ارتز و پروتز

کلینیک پزشکی- توانبخشی نظام مافی که تحت پوشش و نظارت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی فعالیت می کند، دارای مرکزی برای ساخت تخصصی ارتز و پروتز با تعرفه هایی مطابق مصوبه انجمن علمی این رشته می باشد.












  کلینیک پزشکی – توانبخشی نظام مافی که تحت پوشش و نظارت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی فعالیت می کند، دارای مرکزی برای ساخت تخصصی ارتز و پروتز با تعرفه هایی مطابق مصوبه انجمن علمی این رشته می باشد.



   دکتر "روشنک بقایی" عضو هیات علمی گروه ارتوپدی فنی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و مسئول فنی بخش ارتز و پروتز کلینیک پزشکی – توانبخشی نظام مافی، در خصوص فعالیت این بخش به خبرنگار وبدای دانشگاه گفت: ارتزها، وسایلی هستند که برای کمک به عملکرد بدن، و پروتزها برای جایگزینی اندام از دست رفته، ساخته می‌شوند.


   وی افزود: " ارتز "، وسیله ای است که برای کمک به عملکرد اندامی که بر اثر بد راستی ‌های بدن یا ضعف بدن، فلج شدن بدن و یا ابتلا به سایر بیماری‌های اسکلتی، عضلانی و عصبی دچار اختلال شده است، ساخته می‌شود.  


   دکتر بقایی در مورد نقش پروتز نیز گفت: " پروتز "، وسیله ای است که جایگزین اندام از دست رفته، می شود. در واقع، برای جبران نقص در عملکرد بدن که در اثر  از دست رفتن اندامی مانند دست و یا پا که به هر دلیل مانند تصادفات و یا حوادث حین کار، اتفاق افتاده، و فرد حادثه دیده را در انجام امور شخصی و فعالیت های اجتماعی، دچار مشکل کرده، متخصصان پروتز دست یا پا را برای جایگزینی اندام قطع شده، می سازند، تا فرد بتواند با پروتز ساخته شده بعنوان یک وسیله جایگزین، به زندگی معمول خود ادامه بدهد، که این نوع پروتزها را "عملکردی" می‌نامیم و نوع دیگری از پروتزها به نام پروتزهای زیبایی از جمله پروتز سینه، بینی، انگشت و چشم هستند که کار نمی کنند و برای پر کردن جای خالی اندام و تامین زیبایی بدن آسیب دیده ساخته می‌شوند.


   مسئول بخش ارتز و پروتز کلینیک پزشکی – توانبخشی نظام مافی، تصریح کرد: جامعه هدف این بخش، جامعه سالم تا توان‌خواهان (معلولان) می‌ باشد، افرادی که در جامعه سالم به دلیل بد راستایی‌های بدن دچار اختلالاتی از جمله اختلالات اندام تحتانی مثل صافی کف پا هستند که می تواند در دراز مدت منجر به تخریب زانوها و آسیب‌های دیسک شوند، تا جامعه توان‌خواهان که دچار قطع عضو یا قطع نخاع، بیماری های ام اس و  دیابت و یا صدمات ناشی از جنگ هستند، در زمره دریافت کنندگان خدمات این بخش قرار می گیرند.


   دکتر بقایی افزود: متخصصان و اعضای هیات علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، قادر به تهیه ارتز و پروتزهای مختلف با کیفیت بالا هستند که با نمونه‌های خارجی برابری می‌کند، اما هزینه مواد اولیه و مراحل طولانی مدت تهیه مواد اولیه توسط دانشگاه و عدم پوشش بیمه، مهمترین دغدغه متخصصان این حوزه در مرکز است.


   این عضو هیات علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی پیشنهاد داد: بخش ارتز و پروتز به منظور تسریع در امور و تسهیل در ارائه خدمات، امکان خودگردانی داشته باشد.


    وی در عین حال، تاکید کرد که خوشبختانه هیچ کمبودی به لحاظ دانش فنی ساخت ارتز و پروتزهای مختلف در داخل کشور و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی وجود ندارد و با وجود مشکلات در خرید مواد اولیه، متخصصان حوزه ارتز و پروتز با قوت نسبت به ساخت وسایل ارتز و پروتز اقدام می کنند و اگر بخش های ارتز و پروتز در همکاری نزدیکتر با سایر متخصصان همانند کودکان، جراح مغز و اعصاب، ستون فقرات و فوق تخصصان ارتوپدی در بیمارستان ها قرار بگیرند، می توانند به بیماران و توانخواهان بیشتری در بهبود عملکرد بدن و بازگشت به زندگی شخصی و اجتماعی کمک کنند.


   گفتنی است؛ کلینیک پزشکی – توانبخشی " نظام مافی "، از جمله مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی است که در منطقه غرب تهران و جنب مسجد نظام مافی واقع شده است.


   این مرکز درمانی با بهره گیری از توان تخصصی و حرفه ای اعضای هیات علمی و متخصصان این دانشگاه، علاوه بر ارائه خدمات تخصصی توانبخشی همچون حوزه های مغز و اعصاب، فیزیوتراپی، کاردرمانی، ارتوپدی فنی، گفتاردرمانی، بینایی سنجی، شنوائی سنجی و تجویز سمعک، روانشناسی و مشاوره ، به ارائه خدمات تخصصی در حوزه های پزشکی مانند قلب و عروق، داخلی، زنان و زایمان، اورولوژی، نورولوژی، دندانپزشکی، روانپزشکی و پزشکی عمومی نیز می پردازد.


   دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با 23 گروه آموزشی و هشت مرکز تحقیقات تحت نظارت وزارت بهداشت، علاوه بر تعلیم و تربیت نیروی متخصص در رشته های سه حوزه سلامت (توانبخشی، سلامت اجتماعی و سلامت روانی)، از طریق مراکز درمانی تابعه همچون کلینیک پزشکی – توانبخشی نظام مافی، نسبت به ارائه خدمات مربوط به سه حیطه اقدام می کند، و در طراحی و اجرای پروژه های ملی و منطقه ای نیز مشارکت دارد.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: شاهی – نعیمی پور



  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 19470
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: