.
بهره بردای بخش موقوفه نظام مافی
حضور وزیر بهداشت در مراسم بهره برداری از بخش موقوفه نظام مافی بیمارستان روانپزشکی رازی
وزیر بهداشت (یکشنبه 98/10/1) در مراسم آغاز بهره برداری از بخش موقوفه نظام مافی بیمارستان روانپزشکی رازی گفت: متاسفانه در یکی از عرصه هایی که به شدت دچار مشکل هستیم و من به عنوان وزیر بهداشت، اعلان خطر می کنم، بخش بهداشت روان جامعه است.
وی افزود: اگر در حوزه پیشگیری و بهداشت، کار بیشتری کرده بودیم، نیازمند توسعه تخت های بیمارستانی نبودیم و متاسفانه یکی از بخش های بسیار مغفول و مهجور مانده نظام سلامت به ویژه در بخش بستری، بخش مربوط به بیماران مبتلا به اختلالات روانی است و افزایش تخت بیمارستانی در بیمارستان روانپزشکی رازی، کمک بسیار مهمی به این حوزه است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: شیوع افسردگی و روان های گرفتار، زنگ خطر بزرگی برای متخصصان حوزه سلامت و امور اجتماعی است که به شدت باید به این عرصه بپردازند. حدود سه دهه پیش که در وزارت بهداشت معاون امور بهداشتی بودم، در منطقه ۲۰ تهران، پروژه شهر سالم را اجرا کردیم و بحث ما این بود که چرا نباید با استفاده از رنگ ها، به روح نوازی جامعه توجه کنیم و چرا شهری با نشاط نداشته باشیم. آن زمان نرده های پارک ها را جمع کردیم که مردم تصور کنند پارک ها، فضای سبز خانه خودشان است و با الگوی روح نوازی رنگ، نرده ها، درها، ایستگاه های اتوبوس و مکان های مختلف شهری را رنگ آمیزی کردیم.
دکتر نمکی یادآوری کرد که مقام معظم رهبری بارها فرمودند که باید نشاط و امید را به جامعه تزریق کنیم و هر قدمی در ایجاد یاس و ناامیدی، خیانت ملی به کشور است، بنابراین بنده به عنوان فردی که متولی نظام سلامت کشور هستم، دست تمنا به سوی همگان دراز می کنم که سلامت روان جامعه را اصلاح کنیم و دل مردگی و افسردگی را از دل مردم بزداییم .
"رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی " نیز طی سخنانی در مراسم آغاز بهره برداری از بخش موقوفه نظام مافی بیمارستان روانپزشکی رازی، گفت: در کنار خدمات توانبخشی، ارائه خدمات جامعه محور را در برنامه های دانشگاه داریم.
دکتر " امیرمسعود عرب " ضمن قدردانی از خانواده مرحوم نظام مافی که در راه اندازی این بخش درمانی روانپزشکی کمک کردند، به معرفی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی پرداخت و گفت: هدف از تاسیس این دانشگاه در سال ۱۳۷۱، فعالیت در سه حیطه " توانبخشی، سلامت روانی و رفاه اجتماعی " بود که با توجه به این اهداف، در سال ۱۳۷۴ بیمارستان روانپزشکی امین آباد را که از قدمت بالایی برخوردار بود، تحویل گرفت و به یک مرکز آموزشی و درمانی روانپزشکی تبدیل کرد.
وی افزود: این مرکز آموزشی و درمانی که هم اکنون بیش از ۱۱۰۰ تخت فعال در دو بخش فعال و مزمن دارد، با همکاری متخصصان و اعضای هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی فعالیت می کند و با ادغام هر سه حیطه سلامت و انجام توانبخشی با نگاه سلامت اجتماعی، می تواند در کنار خدمات توانبخشی ، خدمات جامعه محور را به حدود ۱/۵ میلیون نفر اهالی منطقه جنوب استان تهران ارائه دهد.
وی همچنین در پایان سخنانش ابراز امیدواری کرد که با راه اندازی خدمات ادغام یافته با رویکرد وزیر محترم بهداشت که " هر خانه، یک پایگاه سلامت اجتماعی است " ، بتوانیم خدمات بهتر و جامعه نگر را به نیازمندان ارائه بدهیم